درمان جوش صورت با آسان ترین روش در زیبالون !! ممکن است خودتان هم با این مشکل پوستی رو به رو شده و دائما دنبال درمان جوش صورت بوده باشید. جوش و آکنه دو عارضه پوستی هستند که در 79.2 درصد مردم به شکل های مختلف بروز می کنند. جوش، یک بیماری است که غدد چربی پوست را درگیر می نماید. منافذ کوچک روی پوست شما در زیر پوست با غدد چربی در ارتباط هستند. این غدد یک ماده روغنی به نام سبوم تولید می نمایند. منافذ از طریق کانال هایی به نام فولیکول با غدد در ارتباط هستند. این کانال های ظریف گاها مشکلاتی را برای درمان جوش صورت ایجاد می کنند.
داخل فولیک ها، سبوم یاخته های مرده پوست راه به سطح انتقال می دهد. هنگامی که فولیکول یک غده اسکینی مسدود می شود، یک جوش رشد می نماید. اغلب جوش ها بر روی صورت، گردن، کمر، سینه و شانه ها بروز می کند. جوش یک مشکل جدی تهدید کننده حیات نیست، اما می تواند منجر به ایجاد زخم گردد. اگر جوش ها زخم ایجاد کنند، زمینه را برای بروز عوامل دیگر بیماری زا فراهم می آورند که در این صورت، درمان با روش های معمول درمان جوش صورت کارآمدی لازم را ندارند. جوش ها اغلب به زیر سطح پوست نفوذ کرده و به ضایعات نیمه خونی و قرمز تبدیل می شوند.
روش های درمان جوش صورت
برخلاف تصور عامه، انواع مختلفی از جوشها وجود دارند که هر کدام برحسب ویژگی هایی که دارند، شکل پذیری مخصوص به خود گرفته و عارضه طیفی برای فرد ایجاد خواهند کرد. بر این اساس درمان جوش صورت هم انواع مختلفی دارد؛ به همین دلیل اگر شما نوع جوش را بدانید، می توانید موثرترین درمان را از میان موارد زیر انتخاب کنید.
- درمان جوش صورت زیرپوستی یا کمودون
زمانی به وجود می آید که فولیکول مو بر اثر افزایش چربی و یاخته های مرده پوست، مسدود شود. درمان این نوع جوش صورت نسبت آسان بوده و در اکثر موارد هم با روش های طبی برطرف خواهد شد. - جوش سرسفید
در این مورد چربی و یاخته های مرده پوست از باز شدن مجرای مسدود شده جلوگیری می کنند و التهاب در زیر پوست باقی می مانند. اگر سر این جوش بیرون بیاید، شبیه دانه ای کوچک با حبابی از چرک است. درمان جوش صورت سرسفید شامل مراتب های ویژه و استفاده از ماسک های طبیعی است. - درمان جوش صورت سرسیاه
این جوشها کاملا مشخص هستند، رنگ تیره ای دارند و روی سطح خارجی پوست پدیدار می شوند. سیاهی سر این مورد به دلیل ملانینِ غدد چربی است که وقتی در معرض هوا قرار می گیرند، اکسید شده و به این رنگ مبدل می شوند. - پاپول
ناهمواری های سخت روی پوست هستند که در آن ها مایع مشخصی وجود ندارد. این مورد به رنگ های قهوه ای، بنفش، قرمز و اکثرا صورتی هستند. اگر آنها را لمس کنید، ممکن است دردناک باشند. سعی نکنید آن ها را فشار دهید، چون ممکن است جای زخم شان باقی بماند. - درمان جوش صورت پاسچول
این مورد برعکس قبلی دارای بافت چرکین است که روی پوست به وضوح دیده می شود. قاعده زیرین این مورد قرمز و قسمت بالای آن چرکی است. درمان جوش صورت پاسچول با داروهای مخصوص صورت می پذیرد.
درمان جوش صورت با دارو
اگر همین الان در گوگل درمان جوش صورت با دارو را سرچ کنید، گزینه های زیادی به شما معرفی می شوند؛ اما یک مشکل بر سر راه انتخاب هریک از این روش ها وجود دارد و آن، عدم آگاهی شما از دلیل ایجادکننده جوش صورتتان است. برای آن که بتوانید درمان موفقی را با داروها تجربه نمایید، در ابتدا باید اطلاعات کافی در مورد دلیل جوش صورت خود داشته باشید. ایجاد جوش در صورت وابسته به طیفی از واکنش های سلولی به شرایط بیرونی و درونی است و در افراد مختلف تفاوت هایی هم با هم دارد. برخلاف باورهای عام، جوش صورت، ناشی از عوامل خارجی مثل آنچه که می خورید، نیست. در واقع آن ها ترکیبی از عوامل فیزیولوژیکی هستند که در زیر سطح پوست اتفاق می افتد که فراتر از کنترل انسان هستند. در بسیاری از منابع مختلف برای سهولت کار، عوامل ایجاد کننده جوش های صورت را به یکی از شکل های زیر توصیف می کنند:
- ژنتیک : ممکن است نقش مهمی در ایجاد و ماندگاری جوش داشته باشد.
- هورمون ها :افزایش سطح هورمون رشد و IGF-1 ممکن است بر جوش صورت تاثیر گذارد. افزایش هورمون تستسرون عامل ایجاد کننده جوش است.درمان جوش صورت با دارو در موارد تاثیر هورمونی باید و نبایدهایی دارد.
- سبوم اضافی این ماده توسط غدد ترشح شده و آندروژن ها تحریک کرده تا روغن اضافی را تولید کنند. این فرآیند کاملا طبیعی است، اما زمانی که با باکتری های یاخته های مرده پوست ترکیب شود، باعث ایجاد جوش می شود.
- باکتری
- پوسیدگی فولیکول
- التهاب
- مشکلات گوارشی
- استرس اضافی
- مصرف بعضی از داروها
- لایه برداری های بیش از حد
انواع پماد برای درمان جوش صورت
پماد های موضعی موثر در درمان جوش صورت با دارو شامل کلیندامایسین، تتراسایکلین و اریترومایسین هستند که در غلظت های 1 تا 5 درصد استفاده می شوند. البته توجه داشته باشید که مونوتراپی با آنتی بیوتیک های موضعی نباید انجام شود؛ زیرا باعث ایجاد مقاومت می شود.
پماد موپیروسین 2 درصد
این روش درمان جوش صورت با دارو از رشد باکتری ها روی پوست شما جلوگیری می کند. این پماد برای درمان عفونت های پوستی مانند زرد زخم یا عفونت پوستی استافی هم قابل استفاده است.
پماد باسیتراسین
عملکردی کاملا مشابه با موپیروسین در درمان جوش صورت دارد.
پماد تتراسایکلین
درمان جوش صورت با دارو تتراسایکلین برای اکثر افراد آشنا است. این پماد برای درمان جوش های متوسط تا شدید استفاده می شود. این پماد را می توان ترکیبی از یک دارو آنتی بیوتیک و یک دارو ضدالتهاب دانست.
پماد هیدروکورتیزون
تمامی جوش های سرسفید و یا سرسیاه توانایی تبدیل به یک جوش چرکی ملتهب را دارند که اگر این اتفاق بیفتد، درمان کمی سخت می شود. البته این پماد در موارد چرکی هم کارآمدی بالایی دارد؛ اما بهتر است مانع از ورود جوش به آن مرحله شویم. هیدروکورتیزون می تواند تورم و قرمزی جوش ها را کاهش دهد.
قرص های موثر در درمان جوش صورت
درمان جوش صورت با دارو که شامل استفاده از قرص ها و پمادها می شود، خود زیرگروه درمان های سیستمیک است که برای درمان التهابات بکار گرفته می شوند. درمان جوش با انواعی از قرص ها نیز امکان پذیر است؛ ولی قرص ها به اندازه پمادها کارآیی ندارند؛ به طوری که زمانی که ترکیبات موضعی برای درمان جوش صورت و بدن موثر واقع نمی شوند یا بیمار قادر به تحمل آن ها نیست، از قرص ها استفاده می شود.
تتراسایکلین
درمان جوش صورت با داروی تتراسایکین به شکل قرص مقبولیت کمتری دارد؛ چرا که قرص تتراسایکلین به اندازه پماد آن کارآمد نیست. این دارو باید یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از صرف غذا مصرف شود. در بچه های کمتر از 9 سال، زنان حامله و شیرده نباید تجویز گردد.
داکسی سایکلین در درمان جوش صورت
از نظر عملکرد و موارد منع مصرف کاملا شبیه مورد قبلی است. البته داکسی سایکلین در درمان عفونت های ناشی از ارگانیسم های حساس هم کاربرد دارد. از این قرص برای عفونت ها و جوش های دستگاه تناسلی و ادراری، عفونت های داخل رحمی نیز استفاده می شود.
کلیندامایسین
درمان جوش صورت با دارو کلیندامایسین به شکل کاهش باکتری ها صورت می گیرد.
آزیترومایسین
آنتی بیوتیک بوده و عملکردی کاملا مشابه با کلیندامایسین دارد.
ایزوترتینوئین
این دارو در افراد مبتلا به انواع شدید جوش و مواردی که به سایر درمان ها پاسخ نداده اند، استفاده می شود. این مورد یک تراتوژن قوی است و می تواند منجر به ناهنجاری های شدید در جنین شود. پس منع مصرف قطعی در بارداری و شیردهی دارد. این دارو عوارض زیادی دارد که فرد را ملزم می کنند تا حتما مصرف آن زیر نظر پزشک باشد. از جمله عوارض آن عبارتند از:
- هیپرتری گلیسیریدمی
- هپاتوتوکسیسیته
- دیسکرازی خونی
- کاهش دید در شب
- هیپراستئوز
- خشکی پوست و مخاط
- خارش
- عفونت پوستی
- فتوسنسیتیویته
- مصرف ترکیبات حاوی ویتامین آ و تتراسایکلین به همراه این دارو می توانند به افزایش فشار داخل مغز منجر شود.
- تشدید افسردگی
- تمایل به خودکشی در مواردی اندک دیده شده است.
درمان جوش صورت با عسل
جوش های صورت و آکنه ها به دلایل مختلف بیولوژیک ایجاد می شوند و گاها با ایجاد درد، فرد را آزار می دهند. متعدد شدن تعداد این جوش ها فرد را وادار می کند تا به دنبال روش های مختلف درمان باشد. بسته به نوع پوست و نوع جوش، درمان های مختلفی در نظر گرفته می شوند. درمان جوش صورت با عسل یکی از موثرترین ها است. اگرچه داروهای زیادی وجود دارند که می توانند جوش های صورت را به خوبی از بین ببرند؛ اما بعضا عوارض جانبی نیز دارند؛ اما عسل نه تنها جوش های صورت شما را برطرف می کند، بلکه می تواند چین و چروک ها و دیگر مشکلات پوستی را هم درمان کند. درمان جوش صورت با عسل قدمتی طولانی مدت دارد. یکی از برترین مزیت های عسل در درمان جوش صورت، توانایی ترکیب بالای آن برای تهیه ماسک های مختلف و بی نظیری است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
خواص عسل برای درمان جوش صورت چیست؟
این فراورده زنبور، یکی از ترکیبات طبیعی است که به دلیل خواص غیرقابل وصف در بسیاری از محصولات ضد جوش صورت وجود دارد. برای آن که اطمینان شما در مورد درمان جوش صورت با عسل بیشتر شود، به چند نتیجه علمی اشاره می کنیم. در ضمن توجه داشته باشید که اگر شما درمان سرطان، ام اس، آلزایمر و … که از بیماری های سخت هستند را سرچ کنید، خواهید دید که عسل یکی از موثرترین درمان ها برای آن ها است. در حالی که داروهای رایج دیگر تنها روی درمان جوش تمرکز دارند. درمان جوش صورت با عسل نه تنها شما را از شر آکنه ها خلاص می کند، بلکه شما را از ام اس و بیماری های دیگر در امان نگه می دارد.
به چند ویژگی عسل از دیدگاه علمی توجه کنید:
- دارای خواص آنتی باکتریال است و با تغییر شرایط، رشد باکتریها را مختل میکند.
- باعث حفظ رطوبت پوست شده و از خشکی آن جلوگیری می کند. خشکی پوست یکی از دلایلی است که باعث تولید بیش از حد چربی و ایجاد جوش صورت می شود.
- دارای خواص ضد التهاب است که باعث کاهش تورم و قرمزی ناشی از جوش پوستی میشود.
- حاوی پلی فنول ها است که جزو آنتی اکسیدان های قوی هستند. این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش آسیب ناشی از رادیکال های آزاد می شوند. این دقیقا همان نقطه ای است که عسل درمان جوش صورت و درمان سرطان را همزمان انجام می دهد.
- اثر اسمزی دارد؛ یعنی آب موجود در زخم را جذب می کند و پراکسید هیدروژن را آزاد می کند. پراکسید هیدروژن یک ضدعفونی کننده قوی است که باکتری ها را می کشد و به درمان جوش صورت کمک می کند.
- عسل سرعت پردازش سلول های پوست شما را افزایش می دهد.
- عسل خام باعث بهبود و التیام التهابات پوستی می شود.
- می توان از عسل خام به عنوان یک لایه برداری طبیعی برای پوست های خشک استفاده کرد.
طب سنتی در درمان جوش صورت
پیش از آن که درمان های دارویی رونق بگیرند، همه مردم مشکلات خود را با روش های سنتی برطرف می ساختند. در زیر دو مورد از مهم ترین اصول درمان جوش صورت ذکر شده است که رعایت آن ها کمک زیادی به شما خواهد کرد.
- اساسی ترین توصیه برای درمان جوش صورت با طب سنتی، استحمام با آب ولرم به شکل مرتب است که به دفع مواد زائد موجود در پوست و داخل جوش کمک می کند.
- یکی دیگر از اصل های درمان جوش صورت با طب سنتی این است که شخص مبتلا باید دارای نظم در ساعات غذا باشد. بی نظمی در روند تغذیه باعث می شود یا کمتر از مقدار لازم غذا بخورد یا معده را بیش از اندازه و توان قوت هاضمه پر کند. در نتیجه غذای اضافه کامل هضم نشده و موجب تضعیف بدن می شود. این چرخه معیوب، بر حجم مواد زائدی که بدن به سمت پوست می راند، افزوده و روند درمان را کند و گاهی غیر ممکن می کند.
- توجه داشته باشید که درمان جوش صورت با طب سنتی زمانی کارایی لازم را خواهد داشت که شما برخی از اصول را به طور کامل رعایت کنید. برای مثال موادی که منع شده اند را حتی به مقادیر کم مصرف نکنید.
موثرترین درمان جوش صورت برای اساس سنت چین
ممکن است بسیاری از این روش های طب سنتی نتوانند به سرعت جوش ها را درمان کنند، اما همگی آن ها در دراز مدت نه تنها جوش های صورت شما را به طور کامل از بین می برند؛ بلکه به تقویت و جوانسازی پوست نیز کمک زیادی می کنند که این قابلیت را اکثر داروهای شیمیایی درمان جوش صورت ندارند.
- برای درمان جوش صورت با طب سنتی پارچه آغشته با آب کدو را روی صورت خود قرار دهید تا محل جوش موضعی را از بین می برد.
- برای درمان جوش صورت با طب سنتی به عناب بسیار توجه شده است. عناب با پاکسازی خون از مواد زاید و جلوگیری از تجمع این مواد در زیر پوست نقش موثری در جلوگیری از جوش صورت دارد.
- دم کرده دارچین که ولرم شده باشد، اگر روی جوش های سرسفید مالیده شود، به رفع این جوش ها کمک می کند.
- ورزش مرتب و منظم در رفع جوش ها و خون رسانی به قسمت های مختلف پوست بسیار مناسب است.
- نداشتن استرس و تنظیم خواب هم تاثیر مثبتی در کاهش جوش دارد.
- مصرف روزانه شش تا هشت لیوان آب را فراموش نکنید.
- مصرف روغن بابونه هر هشت ساعت در درمان التهاب برجای مانده بسیار موثر است.
- درمان جوش صورت با طب سنتی در بسیاری از کشورها محبوبیت دارد. کشورهای اروپایی قهوه را موثرترین درمان جوش صورت می دانند. ترکیب قهوه و عسل یک معجون بی نظیر برای درمان جوش صورت است.
- همچنین مالیدن سرکه هر شب روی پوست صورت بسیار مفید است و آن را اگر با آب مخلوط کنند و با پنبه روی پوست صورت بمالند، موثرتر خواهد بود. سرکه محلی انگور که با آب ترکیب شده زمانی که به پوست صورت مالیده میشود، آرام آرام جای جوش را از بین برده و باعث بهبود آن میشود.
درمان جوش صورت با روغن درخت چای
روغن درخت چای از برگ های درخت ملالکا بدست می آید. درخت ملالکا می تواند با باکتری ها و التهابات پوستی مقابله کند. روغن این درخت می تواند دو نوع باکتری پوستی را که باعث ایجاد جوش می شوند، از بین ببرد. یک تحقیق نشان داد که روغن این درخت تقریباً چهار برابر داروهای شیمیایی در کاهش ضایعات آکنه و جوش صورت مؤثر است. به همین دلیل در بسیاری از شرکتهای تولید لوسیون و ژل صورت از این ماده استفاده میشود. روغن تصفیه شدهی درخت چای فاقد بنزوئیل پراکسید است؛ در نتیجه باعث خشکی، سوزش و اگزمای پوست هم نمی شود. در استرالیا مبنای درمان جوش صورت با طب سنتی روغن این گیاه است.
موثرترین گیاهان برای درمان جوش صورت با طب سنتی !
در این قسمت نام چند گیاه و میوه که در کتاب های علمی درمان بیماری ها پوستی به آن ها اشاره و روی آن ها تاکید زیادی شده است را آورده ایم. برای درمان جوش صورت خود بهتر است با پزشک خود در مورد استفاده از این روش ها مشورت کنید.
- چای سبز
یکی دیگر از راههای درمان جوش صورت با طب سنتی استفاده از چای سبز است. این نوشیدنی غنی از فلاونوئید و تانن است که با میکروب های مضر مقابله می کنند. چای سبز یکی از موثرترین روش های درمان است که شما با مصرف آن نه تنها جوش صورت خود را برطرف می کنید؛ بلکه با حدود 200 بیماری دیگر هم توانایی مقابله پیدا خواهید کرد. - ریشه شیرین بیان
این مورد گزینه خوبی برای پاک کردن سموم گرم است. می توان آن را به عنوان چای مصرف کرد یا می توان به صورت موضعی استفاده کرد تا به کاهش تولید سبوم و تورم در مناطق چرب کمک کند. - لیموترش
حاوی انواع ویتامین و آنتی اکسیدان ها برای برطرف کردن مشکلات پوستی است. شما می توانید آن را به صورت شربت نوش جان کنید و از توانایی آن در استعمال موضعی بهره ببرید.
درمان جوش صورت با گلاب چگونه است ؟
جوش ها که به دلایل مختلف روی صورت افراد بروز می کنند، تا حدی آزار دهنده هستند. تجربه نشان داده است که راهکارهای طبیعی کمک بیشتری به ما در برطرف کردن این جوش ها می کنند. یکی از این راهکارها که احتمالا به خوبی با آن آشنایی دارید، درمان جوش صورت با گلاب است. خواص ضدعفونی کنندگی و ضد میکروبی این عصاره خوشبو، آن را به دارویی موثر در درمان جوش صورت تبدیل کرده است. گلاب، نه تنها عوامل میکروبی ایجادکننده جوش را از بین می برد، بلکه در درمان اثر جوش ها و تمیز کردن صورت هم مؤثر است.
این ماده، برخلاف بیشتر درمان های موضعی، روی پوست بسیار ملایم اثر می کند. در واقع موجب هیچ نوع التهابی روی صورت حساس نمی شود. علاوه بر آن، درمان جوش صورت با گلاب می تواند قرمزی پوست را تسکین دهد. در ضمن منافذ بسته و پر از آلودگی پوست را باز و تمیز کرده و همچنین تولید چربی روی پوست را کنترل می کند. در عین حال از اندازه منافذ موجود روی پوست کاسته و جلوی صدمه احتمالی به پوست را می گیرد. برخی فواید دیگر که شما در زمان درمان جوش صورت با گلاب از آن ها بهره مند می شوید به شرح زیر هستند:
- تنظیم PH پوست
- برطرف شدن بیماری های آلرژنی
- خنک کنندگی پوست
- از بین بردن جای زخم یا اسکار در موارد خفیف
آیا گلاب برای درمان جوش صورت مناسب است؟
این ماده برای انواع پوست ها مناسب است. به عبارت دیگر هر فردی با هر شرایطی می تواند از درمان جوش صورت با گلاب بهره ببرد. گلاب پوست های خشک را آبرسانی، پوست های چرب را تقویت و پوست های حساس را آرام می کند. این عصاره طبیعی برای پوست ما فواید زیادی دارد. شما میتوانید از آن به عنوان ماسک استفاده کرده و صورتتان را با آن بشویید. یا مثلا پنبه ای را آغشته به آن کرده و روی پوستتان بمالید.
موثرترین روش ها برای درمان جوش صورت با گلاب
با بررسی مقالات علمی مختلف که در زمینه طب سنتی نوشته شده اند، به مطالبی دست یافته ایم که استفاده از آن ها درمان جوش صورت با گلاب را بیش از پیش موثر می کند. این روش ها به شرح زیر هستند:
- اسپری گلاب
ابتدا صورت خود را با نوعی پاک کننده تمیز کرده و سپس به آرامی آن را خشک کنید. شیشه مخصوص را پر از گلاب درجه یک کنید. حالا مقداری گلاب به روی پوست اسپری کنید. اجازه دهید گلاب، 50 ثانیه روی پوستتان باقی بماند. سپس با استفاده از دستمال کاغذی، آن را تمیز کنید. اکنون پوست صورت را با نوعی مرطوب کننده غیرمولد، مرطوب کنید. درمان جوش صورت با گلاب به کمک این روش هم آسان است و هم اثربخشی بالایی دارد. - ویتامین ث و گلاب
پوستتان را با یک شوینده تمیز کنید. ویتامین ث را با گلاب مخلوط کنید. این مخلوط را به نقاط آسیب دیده پوست و جوش ها بمالید. 20 دقیقه صبر کنید. سپس پوست را با آب خنک بشویید. با فشار ملایم به روی صورت، آن را خشک کنید. درمان را روزی یک بار انجام دهید. توجه داشته باشید که ویتامین ث سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند به پوست صدمه دیده کمک کند. همچنین خواص ضدالتهابی دارد که می تواند جوش ها را سریع تر درمان کند. این ویتامین، تولید کلاژن را افزایش داده و به درمان اثر جوش های روی پوست کمک بسیاری می کند. - آبلیمو و گلاب در درمان جوش صورت
برای کارایی بیشتر درمان جوش صورت با گلاب و آبلیمو، پوست خود را ابتدا با یک پاک کننده صورت شسته و با فشار ملایم روی پوست آن را خشک کنید. آبلیمو و گلاب را با یکدیگر ترکیب و پد پنبه را درون آن فرو کنید. سپس پد پنبه را روی پوست خود بکشید. این کار را 10 دقیقه انجام داده و بعد صورت را بشویید. با 3 بار تکرار این روش در هفته به نتایج خوبی دست خواهید یافت. یکی از بهترین نتایجی که از این روش حاصل می شود، جوان شدن پوست است. خودتان امتحان کنید. - جوش شیرین و گلاب
مانند سایر روش ها ابتدا پوست خود را به خوبی تمیز کنید. سپس جوش شیرین و گلاب را ترکیب و خمیری یکنواخت تهیه کنید. این خمیر را به شکل ماسک روی صورت بمالید. صورت خود را با حرکاتی ممتد و ملایم ماساژ دهید تا به لایه برداری پوست کمک کنید. برای درمان جوش صورت با گلاب و جوش شیرین این روش را چندبار در هفته تکرار کنید. جوش شیرین لایه بردار عالی است و در حذف چربی های اضافی و آلودگی های موضعی مؤثر است. - سرکه سیب و گلاب
این روش درمان جوش صورت با گلاب برای کسانی که پوست چرب دارند، عالی است. این سرکه، تولید چربی را کنترل می کند و آنتی اکسیدانی مناسب برای پوست به حساب می آید. ترکیب آن و گلاب کمک می کند که منافذ پرشده از آلودگی پوست باز شده و تمیز شوند.
آیا درمان جوش صورت با عرق کاسنی امکان پذیر است؟
اگر گرفتار جوش های صورت شده باشید و به دنبال راه های درمان رفته باشید، حتما به موضوع درمان جوش صورت با عرق کاسنی برخورد کرده اید و این سوال برایتان مطرح شده است که این عرق گیاهی تا چه حد در درمان جوش ها موثر است. از آنجایی که مشکلات خفیف کبدی عامل اصلی را در ایجاد جوش های صورت به خود اختصاص می دهند، استفاده از یک محلول که بتواند کبد را پاکسازی کند، به درمان جوش ها هم کمک زیادی خواهد کرد.
عرق کاسنی با طبع خنکی که دارد، به سرعت کبد را از ناخالصی های موجود پاکسازی می کند. این روند به قدری سریع است که بعد از یک هفته مصرف عرق کاسنی، اثر آن در از بین بردن جوش های صورت را مشاهده خواهید کرد. پس اگر به دنبال یک داروی طبیعی و قوی برای برطرف کردن جوش های صورت خود هستید، حتما درمان جوش صورت با عرق کاسنی را امتحان کنید.
چرا باید برای درمان جوش صورت از عرق کاسنی استفاده کنیم ؟
مصرف خود گیاه کاسنی و عرق آن در طب سنتی بسیار مورد توجه بوده و به این دلیل عموما در هر خانه ای پیدا می شده است. در این قسمت با گریزی به مقالات علمی که در مورد درمان جوش صورت با عرق کاسنی صحبت کرده اند، به شما این اطمینان را خواهید داد که با مصرف این عرق به خواسته خود در برطرف کردن جوش ها خواهید رسید.
- عرق کاسنی گرم مزاجی را درمان می کند!
شمار زیادی از جوش ها به دلیل گرم مزاجی و مصرف غذاهایی که طبع گرم دارند، ایجاد می شوند. این عرق طبع سردی دارد که با مصرف آن، طبع فرد معتدل شده و جوش های ناشی از گرمی درمان می شوند. - غلظت خون را کاهش می دهد!
آکنه هایی که به علت غلیظ شدن خون به وجود آمدهاند، با مصرف این معجون بی نظیر گیاهی که مستقیما بر عملکرد کبد تأثیرگذار است، برطرف می شوند. همان گونه که اشاره کردیم اولین قدم برای رفع جوش این است که مشکلات کبدی را برطرف کنیم. درمان جوش صورت با عرق کاسنی دقیقا به همین موضوع می پردازد. عرق کاسنی یکی از بهترین درمان های طبیعی و سنتی برای صاف کردن کبد است. - هورمون های موثر در درمان جوش صورت را تنظیم می کند!
بسیاری از آکنه ها با نامتعادل شدن تنظیم هورمونی بدن ایجاد می گردند. کبد وظیفه تنظیم هورمون ها را در بدن به عهده دارد که با اختلال عملکرد کبد، مشکلات بسیاری از جمله اختلال هورمونی به وجود می آید. این عرق در روند درمان پا را فراتر از انتظار ما می گذارد و به درمان مشکلات هورمونی کبد هم می پردازد. این موضوع باعث شده است تا از عرق کاسنی به عنوان یک معجون بی نظیر یاد شود. - آنتی باکتریال است!
عرق کاسنی بدن را سم زدایی کرده و میکروب ها را از بین می برد؛ بنابراین جوش های میکروبی با مصرف آن بهبود می یابند. درمان جوش با عرق کاسنی تنها یکی از تأثیرات این ماده برای پوست است. عرق کاسنی رنگ پوست را روشن می کند و بیماری های مزمن پوستی به خصوص اگزما را نیز التیام می بخشد. همچنین با داشتن انواع ویتامین ها، از پیری پوست جلوگیری می کند. با صراحت می توان گفت که عرق کاسنی بهتر از بسیاری کرم های زیبایی پوست عمل می کند. درمان جوش صورت با عرق کاسنی را امتحان کنید تا به گفته های این مطلب پی ببرید.
طریقه مصرف عرق کاسنی برای درمان جوش صورت
برای درمان جوش صورت با عرق کاسنی، توصیه می شود که آن را با عرق شاه تره مخلوط کرده و روزی 3 لیوان از این مخلوط را قبل از غذا نوش جان کنید. بهترین زمان برای مصرف عرق کاسنی، صبح قبل از صبحانه و ناشتاست. برخی معنقدند که اگر هنگام مصرف، این عرق را با بید یا آب مخلوط کنید، اثرش چندین برابر می شود. اگر روند منظمی در مصرف عرق کاسنی داشته باشید، این عرق به از بین بردن حرارت بدن و احساس سستی و ضعف و رنگ پریدگی و به خصوص مشکلات کبدی کمک زیادی می کند. درمان جوش صورت با عرق کاسنی در بارداری مشکل ندارد و شما می توانید با خیال راحت روند درمان را پیگیری کنید.
بهترین ماسک تهیه شده از عرق کاسنی برای درمان جوش صورت
ماسک عرق کاسنی و گلاب بدون جرئت بهترین ماسکی است که می توانید برای درمان جوش های صورت خود تهیه و استفاده کنید. برای تهیه این ماسک، یک قاشق عرق بید و یک قاشق عرق کاسنی و چند قطره گلاب مخلوط کرده واین محلول را با پنبه به آرامی بر روی پوست خود مالیده و بعد از نیم ساعت بشویید. درمان جوش صورت با عرق کاسنی و گلاب به عنوان یکی از درمان های بی نظیر طب سنتی شناخته می شود. از این ماسک صبح ها یک روز در میان استفاده کنید.
چرا صورتمان جوش می زند؟
آیا برای شما هم پیش آمده که آماده شوید تا به یک مهمانی مهم بروید و ناگهان با یک جوش بزرگ روی صورتتان مواجه شوید؟ این جوش ها، درست در بدترین زمان ممکن پیدایشان می شود و می تواند یک خاطره بد از یک مهمانی خوب برای شما بسازند. اما بیایید به جای دشمنی با این جوش ها با آن ها رفاقت کنیم؛ چگونه؟ با پیدا کردن علت آن ها و از بین بردن عواملی که باعث این جوش ها می شود. به راستی علت جوش صورت چیست؟ چگونه می توانیم از زدن این جوش ها پیشگیری کنیم؟ گاهی برخی از افراد، از این شکایت دارند که همیشه فقط در یک نقطه خاص از صورتشان جوش ها نمایان می شوند؛ برخی روی بینی، برخی چانه و برخی دیگر روی پیشانی! نکته مهم در خصوص این جوش ها این است که نباید این اتفاق را بی اهمیت بشماریم زیرا قطعا علتی برای آن وجود دارد؛ علت جوش صورت در یک نقطه خاص، می تواند نشان از یک مشکل خاص در سلامت بدن باشد.
- مشکلات گوارشی و جوش های پیشانی
جوش های روی پیشانی خبر از مشکلی در سیستم گوارش شما می دهد. اگر شما بیشتر وعده های غذایی را در بیرون از منزل سرو می کنید و تمایل شدید به فست فود دارید احتمالا این جوش ها را روی پیشانی تان دیده اید. به عبارتی علت جوش صورت در ناحیه پیشانی، مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب و فست فود ها است. البته جای نگرانی نیست زیرا شما می توانید برای همیشه از شر این جوش ها خلاص شوید؛ چگونه؟ با افزایش مصرف سبزیجات و میوه ها و کاهش مصرف فست فود، غذاهای چرب و ناسالم! - جوش های کنار چشم و مشکل در کلیه ها
اگر از آن دسته افرادی هستید که آب به اندازه کافی نمی نوشید، جوش کنار چشم می تواند در شما بسیار شایع باشد. علت جوش کنار چشم ها نشانه ای از کم آب بودن بدن و در نتیجه مشکل در کلیه ها است. برای درمان و جلوگیری از علت جوش صورت در ناحیه کنار چشم باید روزانه 8 لیوان آب را در برنامه غذایی خود بگنجانید و علاوه بر آن از میوه های آبداری هچون هندوانه نوش جان کنید. - استرس و جوش روی گونه ها
تجربه مشترک اغلب ما زدن جوش در زمان هایی است که به لحاظ روحی و روانی تحت فشار هستیم و استرس زیادی را تحمل می کنیم. استرس بخشی از زندگی ما را تشکیل می دهد و یکی از انواع علت جوش صورت محسوب می شود. اما سوال این جاست که ما به هنگام استرس، در کدام ناحیه از صورت جوش ها را مشاهده می کنیم؟ استرس باعث ایجاد جوش در ناحیه فک می شود. برای آن که جوش های روی فک صورت را درمان کنید تنها راه، آرام بودن است. شاید فکر کنید استرس اجتناب ناپذیر بوده و ما به طور غیر ارادی آن را تجربه می کنیم در حالی که با انجام ورزش ها، تنفس عمیق، خواب کافی، ماساژ، گوش دادن به یک موزیک بی کلام آرام بخش و مدیتیشن می توانید این استرس را کاهش دهید. - توجه نکردن به پوست و نداشتن روتین های پوستی
علت جوش صورت، تنها به مشکلات داخلی بدن مربوط نمی شود و ما گاهی با عدم مراقبت های پوستی، باعث ایجاد جوش های صورت می شویم. پاک نکردن آرایش بعد از رسیدن به منزل، نشستن پوست صورت و … از عواملی زدن جوش محسوب می شود. به یاد داشته باشید، داشتن یک روتین مراقبت پوستی می تواند شما را از دست جوش های بی موقع رهایی ببخشد. - استفاده از مواد آرایشی نامناسب
گرچه امروز اغلب برندهای لوازم آرایشی ملزم به رعایت استانداردهایی هستند که سلامت پوست شما را تضمین می کند اما برخی از تولید کنندگان به این استانداردها توجهی نداشته و با استفاده از مواد بی کیفیت، سلامت پوست شما را به خطر می اندازند. بنابراین دیگر علت جوش صورت، استفاده از لوازم آرایشی است که دارای استانداردهای لازم نیستند. به هنگام خرید حتما به کیفیت محصولات دقت داشته باشید تا اثرات جبران ناپذیری برای پوست صورت شما نداشته باشند.
نکته: با مصرف مواد غذایی مفید و داشتن یک زندگی سالم می توانید از برای همیشه با جوش های گاه و بیگاه روی صورتتان خداحافظی کنید.
درمان خانگی جوش صورت
روش های درمان جوش صورت، در حقیقت دستورالعمل هایی هستند که به افراد کمک می کنند در خانه و با چند راهکار ساده، جوش های صورت را درمان کنند. برخی از روش های درمانی جوش صورت به طور متداول برای تمام افراد مناسب اند؛ اما از آن جایی که وضعیت پوست افراد، متفاوت است، درمان جوش صورت هم باید برای آنها اختصاصی ارائه شود. تحقیقات ثابت کرده است که درمان جوش صورت با اسید سالیسیلیک یا ترکیبی نظیر بنزوئیل پروکسید، کع موثرترین محلول های داروی هستند، اگر چه موثر است اما عوارض جانبی نامطلوبی دارد و می تواند باعث خشکی بیشتر، قرمزی و تحریک پوست شود.
مشکلات فوق باعث شده که بسیاری از افراد به درمان خانگی جوش صورت روی بیاورند. درمان جوش صورت با استفاده از داروها یا محلول های گیاهی انجام می گیرد که در خانه تهیه می شوند. شناختن دلایلی که باعث ایجاد جوش صورت می شوند به درمان آن کمک می کند. بهترین کار و ساده ترین روش این است که استرس خود را کاهش دهید؛ تغذیه مناسب داشته باشید و از محصولات استاندارد برای شستشوی پوست استفاده کنید.
مهمترین روش های درمان خانگی جوش صورت
برای روش های درمان جوش صورت مواد مختلفی معرفی شده است. هر نمونه از روش هایی که در این قسمت معرفی می کنیم به یک بحث جداگانه نیاز دارد. در این قسمت با عنوان این روش های درمانی آشنا می شوید:
- درمان جوش صورت با استفاده از سرکه سیب
- درمان جوش صورت با مکمل های حاوی روی (زینک)
- درمان خانگی جوش صورت با استفاده از ماسک خانگی عسل
- درمان انواع جوش صورت با استفاده از روغن درخت چای
- درمان جوش با چای سبز
- درمان جای جوش صورت با استفاده از مرطوب کننده حاوی آلوئه ورا
- درمان جوش صورت با استفاده از مکمل های حاوی روغن ماهی
- استفاده از روش های لایه برداری پیوسته برای درمان جوش های صورت
- رژیم غذایی حاوی مقادیر کم از مواد قندی و شیرینی جات / در کنار آن از آجیل و سبزیجات بیشتری استفاده شود
- کاهش استرس روزانه به عنوان یک روش درمان جوش صورت
- تمرین های ورزشی برای درمان جوش صورت
روش های درمان جای جوش صورت
جوش های صورت یا آکنه های پوستی، شایع ترین عارضه هایی هستند که اکثر افراد با آنها سر و کار دارند. برای درمان برخی از انواع جوش صورت حتماً نیاز به محلول ها و داروهای شیمیایی است؛ به خصوص برای جوش های صورت که ناشی از رشد باکتری ها روی پوست هستند، این روش درمانی به کار می رود. انواع روش درمان جوش صورت با استفاده از مواد غذایی یا تهیه ماسک خانگی و تغییر سبک زندگی وجود دارد. تحقیقات زیادی درباره روش های درمانی یا حتی طب سنتی برای برطرف کردن جای جوش صورت در حال انجام است. هنوز تحقیقی ثابت نشده است که کدام یک از روش های خانگی برای چه نوع پوستی موثر است. بهترین روش درمان جوش صورت، مشورت کردن با یک متخصص پوست می باشد. با توجه به نوع پوست شما بهترین روش درمانی پیشنهاد می شود.
درمان جوش صورت فوری
درمان جوش صورت فوری برای افرادی پیشنهاد میشود که پوست مستعد جوش یا آکنه دارند. این افراد در شرایط محیطی مختلف و با توجه به عوامل متعدد دچار جوش های پوستی می شوند. معمولاً به جوش های پوستی آکنه گفته می شود اما در برخی شرایط ممکن است جوش هایی که روی صورت به وجود میآیند شرایط بدتری داشته باشند. به طور کلی، جوش صورت زمانی ایجاد میشود که غدد چربی پوست بیش از حد فعالیت کنند و سطح ترشح چربی را از حالت تعادل به هم بزنند. در این حالت، یک شرایط التهاب در منافذ پوستی رخ می دهد. رشد باکتری ها می تواند وضعیت جوش صورت را بدتر کند.
جوش های صورت در هر مکان یا موقعیتی روی پوست صورت ممکن است ظاهر شوند. درمان جوش صورت فوری می تواند آثار نامطلوب ناشی از این موارد را برطرف کند. شناختن عواملی که باعث می شوند جوش صورت، زیادتر باشد به درمان جوش صورت فوری کمک بیشتری می کند. جوش های صورت معمولاً تحت عوامل ژنتیکی و هورمونی یا عوامل متابولیکی داخل بدن ایجاد می شوند. هیچ روش مطمئنی تاکنون ارائه نشده که بگوید می توان به طور ۱۰۰ درصد از بروز این جوش ها جلوگیری کرد؛ اما روش های زیادی دارد که برای درمان جوش صورت پیشنهاد شده اند. در قسمت بعدی به طور خلاصه به مهمترین آنها اشاره می کنیم.
راهکارهای کاربردی برای درمان جوش صورت فوری
برای اینکه جوش های روی صورت خود را در کوتاه ترین زمان درمان کنید، یا اثرات نامطلوب آن را از بین ببرید در این قسمت به چند راهکار کوتاه سریع و کاربردی اشاره داریم؛ در فعالیتهای روزمره می توانید این نکات را به کار ببرید:
- برای درمان جوش صورت فوری باید صورت خود را کاملاً بشویید تا چربی های اضافی و آلودگی ها و آثار تعریق روزانه کاملاً پاک شود. از شوینده هایی استفاده کنید که بدون الکل هستند و حساسیت پوستی ایجاد نمی کند.
- برای درمان جوش صورت باید نوع پوست خود را بشناسید. معمولاً پوست های چرب، مستعد جوش زدن هستند. محصولات مراقبت از پوست را متناسب با نوع پوست خود استفاده کنید. برای پوست های چرب پیشنهاد می شود که محصولاتی فاقد مواد شیمیایی به کار بروند.
- یکی از مهمترین کارهایی که برای درمان جوش صورت پیشنهاد می کنیم، استفاده صحیح از مرطوب کننده ها است. پس از اینکه پوست صورت را کامل شستید، از مرطوب کننده صحیح استفاده کنید.
- یکی از راهکارهای کاربردی برای درمان جوش صورت فوری استفاده بسیار کم از لوازم و مواد آرایشی است. مواد آرایشی، منافذ پوست شما را مسدود میکنند اما مستعد جوش زدن می شوند. تا زمانی که جوش های صورت شما درمان نشده اند، لوازم آرایشی را کمتر استفاده کنید.
- برای درمان جوش صورت، کمتر در معرض آفتاب قرار بگیرید. همچنین استفاده از کرم ضد آفتاب مناسب پوست های جوش دار و آکنه پیشنهاد می شود.
- استفاده از روغن درخت چای، مواد دارویی مراقبت از پوست حاوی آنتی بیوتیک ها، خوردن غذا های سالم بدون ایجاد حساسیت و کاهش استرس روزانه، سایر مواردی هستند که در درمان جوش صورت فوری به شما کمک می کنند.
علت زیاد شدن جوش صورت چیست؟
شناختن علت زیاد شدن جوش صورت به درمان جوش صورت و آکنه های پوستی بسیار کمک می کند. جوش صورت به نوبه خود، یک بیماری پوستی محسوب می شود. زمانی که فولیکول های موهای صورت یا روزنه های صورت با حجم زیادی از چربی پوستی یا سلول های مرده پوست مسدود شوند، انواع جوش ها روی پوست صورت ظاهر می شود. جوش های سر سیاه، آکنه های پوستی، یا جوش های قرمز، در اکثر افراد، به خصوص در سنین جوانی به وجود می آیند.
معمولاً انواع جوش صورت به تدریج و با چند راهکار کاربردی قابل درمان هستند. این جوش ها به صورت ناحیه برجسته روی پوست صورت به وجود می آیند که در موارد شدیدتر میتواند ملتهب و قرمز باشد. درمان جوش صورت با استفاده از محصولات مراقبت از پوست، انواع کرم ها، مرطوب کننده ها یا برخی از آنتی بیوتیک های خوراکی امکان پذیر است. این روش های درمانی کمک می کند جوش ها به راحتی برطرف شوند.
علت زیاد شدن جوش صورت در افراد مختلف چیست؟
عوامل مختلفی در ایجاد آکنه یا جوش صورت دخالت دارند، اما به عنوان دلایل اصلی، علت زیاد شدن جوش صورت را دلایلی شامل فعالیت باکتری های مضر روی پوست، التهاب پوست، ترشح بیش از حد چربی، مسدود شدن روزنه های پوست با سلول های مرده، استرس و سبک زندگی نامناسب، عدم توجه به تغذیه مناسب و استفاده بی رویه از مواد آرایشی عنوان کردهاند. جوش های مختلفی از نظر شکل ظاهری روی پوست صورت ایجاد می شوند.
اگر جوش ها به صورت قرمز برجسته با یک مرکز سفیدرنگ دیده شوند، نشان دهنده التهاب شدید و آلوده شدن فولیکول مو به باکتریها است. علت زیاد شدن جوش صورت در این شرایط در حقیقت به ترشح چربی بیش از حد و عدم توجه به بهداشت پوست می باشد. زمانی که پوست صورت بیش از حد تعریق کند، منافذ پوست مسدود میشوند. اگر پوست صورت خود را کاملاً شستشو ندهید، به تدریج به این عارضه نامطلوب مبتلا خواهید شد.
سایر دلایل تشدید کننده جوش صورت
از موارد دیگر که علت زیاد شدن جوش صورت هستند و ممکن است به تدریج وضعیت این عارضه پوستی را شدیدتر کنند به صورت زیر عنوان می شوند:
- تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی یکی از مهمترین دلایل زیاد شدن جوش صورت هستند. این علائم در نوجوانان به ویژه هنگام بلوغ بیشتر ظاهر می شود. خوردن داروهایی که پایه هورمونی دارند باعث بروز این جوش ها روی صورت خواهند شد. برای درمان جوش صورت در این شرایط حتماً با نظر پزشک متخصص اقدام کنید.
- رژیم غذایی نامناسب: یکی از دلایل زیاد شدن جوش صورت، رژیم غذایی نامناسب است. بسیاری از غذاها که غنی از چربی یا کربوهیدرات و افزودنی ها هستند می توانند جوش صورت را افزایش دهند. خوردن انواع تنقلات، چیپس، پفک، انواع شیرینی جات، شکلات و غیره جوش صورت را بیشتر می کند.
- استرس روزانه: داشتن استرس به خودی خود باعث ایجاد جوش صورت نمی شود اما اگر قبلاً روی پوست صورت خود جوش یا آکنه داشته باشید، استرس می تواند وضعیت آن را بدتر کند. برای درمان جوش صورت و برطرف کردن این عارضه و شناسایی علت زیاد شدن جوش صورت حتماً تحت نظر پزشک متخصص پوست اقدامات لازم را انجام دهید.
علت جوش چانه در طب سنتی
جستجوی علت جوش چانه در طب سنتی با بررسی منابع مختلف امکان پذیر است. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که پوست حساس و آسیب پذیر دارید، قطعاً با موقعیتی مواجه شده اید که جوش های روی چانه شما ظاهری ناراحت کننده را به وجود آورده اند. علت جوش روی چانه با سایر جوش ها در قسمت های دیگر صورت متفاوت است. برخی عقیده دارند که تغییرات هورمونی باعث ایجاد جوش روی چانه می شود. برطرف کردن و درمان جوش صورت در قسمت چانه نسبت به سایر جوش های صورت می تواند چالش برانگیزتر باشد.
تفاوتی نمی کند که جوش های سر سیاه یا جوش های قرمز و متورم روی چانه شما ایجاد شود؛ در هر صورت، هر التهابی در این قسمت ناراحت کننده خواهد بود. این جوش ها اگر درمان نشوند، دردناک و قرمز شده و موجب ایجاد ناراحتی برای سایر اعضای صورت خواهند شد. یکی دیگر از عواملی که علت جوش چانه در طب سنتی محسوب می شوند، مصرف داروهای هورمونی است. هر گونه داروی شیمیایی که موجب افزایش یا کاهش هورمون های بدن شود می تواند جوش های چانه را ایجاد کند.
در صورت استفاده از وسایل نامناسب برای اصلاح صورت و استفاده از شوینده هایی که با پوست شما سازگاری ندارند، سلامت پوست شما به شدت تهدید می شود. در این شرایط، امکان زیادی وجود دارد که پوست شما مستعد جوش زدن شود. برخی از عادات غذایی نامناسب و وجود یک اختلال در بدن که به نوعی با عملکرد هورمون ها در ارتباط است می تواند بروز جوش های چانه را موجب شود. برای درمان جوش صورت در این شرایط باید فرد تحت درمان قرار بگیرد. مشورت با یک پزشک متخصص در زمینه هورمون ها و غدد، این مشکل را بر طرف میکند.
تغییر سبک زندگی برای درمان جوش صورت روی چانه
از آنجایی که علت جوش چانه در طب سنتی با هورمون ها در ارتباط است، به احتمال زیاد با تغییر سبک زندگی بتوان این جو شها را درمان کرد. پرهیز از خوردن غذاهایی که منشاء هورمونی دارند نظیر گوشت مرغ یا برخی لبنیات فرآوری شده به درمان این جوش ها کمک می کند. استفاده از کرم های ضد آفتاب هنگام فعالیت روزانه در بیرون از خانه می تواند التهاب این قسمت را برطرف کند. شستشوی مناسب صورت با شوینده ها، مرطوب کننده ها و لوسیون ها که فاقد مواد شیمیایی هستند، توصیه می شود. بهتر است برای درمان جوش صورت از مرطوب کننده هایی استفاده کنید که روغن های گیاهی و عصاره های طبیعی دارند.
روغن زیتون، روغن جوجوبا، روغن آرگان و … نمونه ای از این ترکیبات هستند. برخی از محصولات مراقبت از پوست نظیر لایه بردارها به درمان جوش صورت در قسمت چانه کمک می کنند. از لایه بردار باید با احتیاط استفاده کنید در غیر این صورت به پوست آسیب می رساند. علت جوش چانه در طب سنتی با رعایت نکات ساده قابل تشخیص است. این عارضه می تواند هم در مردان و هم در زنان ایجاد شود. مشورت با پزشک طب سنتی یا پزشک متخصص برای درمان های شیمیایی، این مشکل را برطرف می کند.
درمان جوش های چرکی
برای درمان جوش های چرکی بهترین راهکار این است که شما علت به وجود آمدن این جوش ها را شناسایی کنید. هر شخصی در طول زندگی خود با جوش های چرکی مواجه میشود. این جوش ها اغلب روی صورت به وجود میآیند. میتوان نتیجه گرفت که چون پوست صورت در تماس مستقیم با نور خورشید و آلودگی های محیطی است، روزنه های پوست توسط ذرات ریز مسدود میشوند و به این ترتیب ترشحات پوستی نمیتواند به درستی به خارج راه پیدا کنند، بنابراین صورت دچار جوش می شود.
برای درمان جوش های چرکی در ابتدای کار، بهتر است از هرگونه اقدام خودسرانه خودداری کنید. مراجعه به یک پزشک متخصص پوست، مراحل درمان جوش صورت را کوتاه تر و ساده تر می کند. برای درمان جوش چرکی روی صورت در ابتدا بهتر است صورت خود را با یک شوینده ملایم با آب ولرم پاک کنید. استفاده از لایه بردارها برای درمان جوش صورت به ندرت پیشنهاد می شود، مگر آنکه متخصص پوست تشخیص دهد که لایه برداری به درمان جوش ها کمک زیادی می کند.
برخی از افراد متاسفانه عادت دارند که جوش های چرکی را دستکاری می کنند تا چرک آن خارج شود! این در حالتی است که نمیدانند چه آسیبی به پوست خود می رساند!! ترکاندن جوش های چرکی باعث بدتر شدن شرایط پوست میشود. در موارد شدیدتر میتواند قرمزی، تورم و درد را ایجاد کند؛ بنابراین به شدت توصیه میکنیم که اگر از جوش های چرکی رنج می برید، در رتبه اول به پزشک پوست مراجعه کنید.
روش های ساده برای درمان جوش های چرکی
علاوه بر روی نکاتی که در قسمت بالا اشاره کردیم، برخی از راهکارهای بسیار ساده وجود دارد که با کمترین هزینه می توانید آنها را اجرا کنید. این روش ها به درمان جوش های چرکی روی صورت شما کمک می کنند. قطعاً روشهایی که در این بخش به آنها اشاره می کنیم مورد تایید پزشکان و متخصصان پوست قرار دارد. برای درمان جوش چرکی روی صورت سعی کنید صورت خود را با آب گرم یا یک دستمال مرطوب تمیز کنید. صورت خود را در روز حداقل دو بار تمیز کنید تا آلودگی هایی که داخل منافذ پوست مسدود شدهاند خارج شوند. برای درمان جوش صورت حتماً از یک ماسک طبیعی حاوی مواد مرطوب کننده و مغذی استفاده کنید. استفاده از ماسک آلوئه ورا توصیه می شود.
برای درمان جوش های چرکی صورت، استفاده از ماسک صورت، پاک کننده های ملایم و لایه بردارهای ملایم که حاوی اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک یا اسید آلفا هیدروکسی باشند، بهترین گزینه محسوب می شود. این ترکیبات، لایه های اضافی روی پوست را از بین می برند و نقش ترمیم کنندگی هم ایفا میکند. از آنجایی که جوش صورت می تواند در اثر فعالیت های باکتریایی روی پوست ایجاد شود، با یک پاک کننده ملایم و خاصیت ضد باکتریایی، پوست صورت را شستشو دهید. این پاک کننده ها حاوی مواد شیمیایی هستند، بنابراین برای درمان جوش های چرکی طبق نسخه پزشک از آن استفاده کنید.
درمان جوش های چرکی شاید در برخی شرایط نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک ها داشته باشد. قطعاً در دوره درمان جوش صورت باید سبک زندگی و تغذیه خود را کنترل کنید و از مصرف مواد حساسیت زا به شدت خودداری نمایید. سعی کنید تمام مراحل درمان جوش صورت را زیر نظر پزشک دنبال کنید. برخی از پزشکان در شرایط شدیدتر و وخیم تر تشخیص می دهند که از روش های لیزر درمانی برای درمان جوش صورت استفاده کنند. این موارد هم بسیار توصیه شده است و تقریباً به عنوان آخرین گزینه ها به آن نگاه میشود.
درمان جوش صورت بعد از اصلاح
درمان جوش بعد از اصلاح به کاهش التهاب های پوستی کمک می کند و از اینکه جوش ها دردناک و قرمز شوند جلوگیری خواهد کرد. درمان جوش صورت بعد از اصلاح برای اکثر افراد اهمیت دارد. این مسئله برای کسانی که پوست حساس و آسیب پذیر دارند، بیشتر مهم است. هم خانم ها و هم آقایان پس از اصلاح صورت ممکن است دچار جوش صورت شوند. در این حالت، درمان جوش صورت با راهکارهای ساده به راحتی امکان پذیر است. قبل از آنکه درمان جوش بعد از اصلاح صورت را به پزشکان متخصص واگذار کنید، در منزل با چند روش ارزان و کم هزینه شخصاً این کار را انجام دهید. به وجود آمدن جوش روی صورت، ظاهری نامطلوب را ایجاد می کند، بنابراین در اولین لحظه پس از اصلاح صورت، بهتر است که برای درمان جوش صورت اقدام کنید.
راهکارهای ساده و کم هزینه برای درمان جوش بعد از اصلاح
برای درمان جوش بعد از اصلاح با چند روش ساده در منزل این کار را انجام دهید. اولین و پرکاربردترین ماده ای که به درمان جوش صورت کمک می کند، استفاده از ژل آلوئه ورا است. ژل آلوئه ورا هم خاصیت خنک کنندگی دارد، هم سرشار از آنتی اکسیدان ها است و هم میتواند شرایط پوست را مرطوب نگه دارد؛ بنابراین جوش های روی صورت به راحتی بعد از اصلاح برطرف می شوند. روش دیگر برای درمان جوش صورت بعد از اصلاح، استفاده از روغن نارگیل است. با چند قطره روغن نارگیل می توانید پوست خود را ماساژ دهید تا جذب پوست شود. روغن نارگیل سرشار از مواد آنتی اکسیدانی بوده که به سلامت پوست شما کمک می کند.
سعی کنید پس از اینکه اصلاح صورت را انجام دادید، بلافاصله صورت را با آب سرد بشویید. خنک کردن صورت به کاهش جوش های صورت بعد از اصلاح کمک می کند. حتی اگر در آرایشگاه، صورت خود را اصلاح می کنید باز هم شستشو با آب سرد را فراموش نکنید. روش دیگری که به درمان جوش صورت بعد از اصلاح صورت کمک میکند، استفاده از ماسک خیار است. خیار ماهیت خنک کنندگی دارد و می تواند رطوبت پوست را در حالت متعادل نگه دارد. این راهکار برای پوست صورت خانم ها که حساس تر و لطیف تر است، بهتر بازدهی دارد.
نکاتی برای جلوگیری از جوش زدن صورت بعد از اصلاح
قبل از آن که به درمان جوش صورت بعد از اصلاح نیاز پیدا کنید، با چند روش ساده از جوش زدن صورت خود جلوگیری خواهید کرد. اصلاح صورت برای خانم ها با شمع و با بند انجام میشود. اگر حساسیتی نسبت به هر یک از این دو روش دارید، با آرایشگر خود صحبت کنید تا روش غیر مضر را برای شما اجرا کند. اصلاح صورت با تیغ اصلاح برای آقایان، صورت را به شدت مستعد جوش زدن خواهد کرد، بنابراین یکی از راه های جلوگیری از جوش صورت پس از اصلاح کردن، استفاده از تیغ نو و تمیز است. لوازم اصلاح را در هر صورت باید تمیز نگه دارید؛ به این ترتیب جوش های صورت یا به وجود نمی آیند یا کمتر ایجاد می شوند.
درمان سریع جوش زیر پوستی
درمان سریع جوش زیر پوستی در درجه اول با شناختن علائمی که دارد و دلایل ایجاد جوش، راحت تر انجام خواهد گرفت. جوش های زیر پوستی، جوش های سر سفید و جوش های سر سیاه هستند. به طور کلی زمانی جوش های زیر پوستی به وجود می آیند که منافذ پوست بسته شود و غدد چربی، ترشحات خود را انجام می دهند؛ اما این ترشحات نمی توانند به بیرون راه پیدا کنند. با شناختن عواملی که جوشش زیر پوستی را به وجود می آورد میتوان درمان سریع جوش زیر پوستی را انجام داد.
اگر جوش ها حالت دردناک ایجاد کنند باید به پزشک مراجعه کنید، اما قبل از آن می توانید با راهکارهای ساده، درد و التهاب این نوع جوش ها را برطرف کنید. درمان جوش های زیر پوستی زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کنند که چرکین باشند و چرک جوش ها نتواند از پوست خارج شود. در این صورت، درد و التهاب بیشتر خواهد شد. قبل از اینکه به این نتایج نامطلوب و ناخوشایند برسید، حتماً به درمان جوش صورت یا جوش های زیر پوستی اقدام کنید.
چند راهکار ساده برای درمان سریع جوش زیر پوستی
چند روش ساده و کم هزینه وجود دارد که برای درمان سریع جوش زیر پوستی مناسب است. اگر روی صورت خود یا ناحیه گردن، جوش های زیر پوستی دارید، به راحتی با یک کمپرس آب گرم می توانید التهاب این ناحیه را برطرف کنید. گرمای کمپرس آب گرم باعث می شود که فعالیت های باکتریایی در جوش های زیر پوستی متوقف شود و سپس حالت پاکسازی به آن میدهد. استفاده از ماسک عسل برای درمان سریع جوش زیر پوستی بسیار پیشنهاد می شود. ماسک عسل به صورت خالص، خواص درمانی عسل را به پوست منتقل می کند. عسل به طور طبیعی ماهیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی دارد. اگر مقداری عسل خام را روی پوست در ناحیه جوش های زیر پوستی بمالید، این ویژگی ها به پوست منتقل می شود و فعالیت های باکتریایی از بین می رود.
از دیگر راهکارهای ساده و موثر برای درمان سریع جوش زیر پوستی میتوان به روغنهای گیاهی اشاره کرد. انواع روغن هایی که برای پوست خاصیت مفید دارند شامل روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن درخت چای و روغن جوجوبا هستند. ماساژ ناحیه دردناک که جوش زیر پوستی دارد با این روغن ها می تواند شرایط پوست را متعادل سازد. البته باید روغن ها را به صورت روزانه استفاده کنید تا اثر بخشی بیشتری داشته باشد.
درمان سریع جوش زیر پوستی با داروهای شیمیایی
اگر به هر دلیلی روش های فوق در خانه نتوانست به درمان سریع جوش زیر پوستی کمک کند، نوبت به استفاده از داروهای شیمیایی می رسد. برخی از انواع آنتی بیوتیک های خوراکی یا پمادهای موضعی که خاصیت ضد باکتریایی و ضد میکروبی دارند در این شرایط پیشنهاد میشود. برخی کرم های موضعی حاوی آلفا هیدروکسی اسید هستند؛ برخی دیگر حاوی اسید سالیسیلیک هستند و برخی از کرم های درمانی حاوی ترکیبی به نام بنزوئیل پروکساید بوده که خاصیت ضد باکتریایی دارد.
اگر میخواهید درمان سریع جوش زیر پوستی را با داروها ادامه دهید، محصولاتی نظیر کرم های ضد جوش، شوینده های ملایم با خاصیت لایه برداری و ضد باکتریایی و ژل و لوسیون صورت و موارد مشابه را استفاده کنید. اگر هر کدام از روش های فوق برای درمان جوش صورت مفید واقع نشد، در اولین فرصت به پزشک متخصص پوست مراجعه نمایید.
سریع ترین روش از بین بردن جای جوش
سریع ترین روش از بین بردن جای جوش با استفاده از ماسک های خانگی صورت امکان پذیر است. وقتی جوش های صورت ایجاد می شوند، ظاهری نامطلوب را به وجود می آورند و به همین دلیل است که افراد، پس از ظاهر شدن اولین نشانه ها به دنبال درمان جوش صورت فوری هستند. شاید اگر شما هم با این نشانه ها مواجه شوید، به این فکر بیوفتید که باید در اولین مرحله به پزشک مراجعه کنید؛ این کار چندان اثری ندارد. اگر جوش های صورت شما حالت عادی دارند، دردناک و ملتهب نیستند، با چند راهکار ساده در خانه می توانید آنها را درمان کنید.
سریع ترین روش از بین بردن جای جوش به شما کمک می کند که پوستی زیبا و سالم داشته باشید. جوش های صورت معمولاً در دو حالت جوش های عادی و جوش های چرکی ایجاد می شوند. هر یک از این جوش ها علت های مختلفی دارند. بهترین کار این است که با روش های ساده و سالم خانگی نسبت به درمان جوش صورت خود اقدام کنید. با ما همراه باشید تا بهترین و مؤثرترین روش های درمانی برای جوش های صورت را معرفی کنیم.
راهکارهای خانگی برای درمان جوش صورت
اگر به دنبال پیدا کردن سریع ترین روش از بین بردن جای جوش صورت هستید، نکاتی که در این قسمت اشاره میکنیم را در نظر بگیرید. این راهکارها بسیار ساده هستند و هزینه های گران برای شما نخواهند داشت.
- استفاده از آلوئه ورا برای درمان جوش صورت
اولین و بهترین راهکاری که به عنوان سریع ترین روش از بین بردن جای جوش صورت، بارها و بارها به آن اشاره شده است آلوئه ورا است. گیاه آلوئه ورا هم در حالت ژل آلوئه ورا و هم عصاره آلوئه ورا می تواند جای جوش صورت را بهبود ببخشد. آلوئه ورا، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی و مرطوب کنندگی دارد. اگر ژل آلوئه ورا را به مدت چند دقیقه روی جوش صورت قرار دهید، التهاب ها را برطرف می کند و به تدریج پوست آن ناحیه را به حالت اول باز می گرداند. بهترین روش برای استفاده از ماسک آلوئه ورا این است که ژل آلوئه ورا را با یک مرطوب کننده در طول مدت شب روی پوست صورت خود بمالید. - ماسک صورت شامل مرکبات و عسل
مخلوط مرکبات و عسل، یکی از سریع ترین روش از بین بردن جای جوش صورت است. مرکبات ویتامین C دارند و عسل هم سرشار از ویتامین و مواد آنتی اکسیدانی است. ماسک مناسب برای جوش صورت که با این دو ماده خوراکی تولید می شوند، بسیار غنی بوده و به درمان جوش صورت فوری کمک می کند. - ماسک خیار برای درمان جوش صورت
از آنجایی که یکی از علت های جوش زدن صورت، ملتهب بودن و از دست رفتن آب پوست است، ماسک خانگی خیار می تواند این شرایط را بهبود ببخشد. خیار برای جوش های صورت که حالت ملتهب دارند، قرمز و متورم هستند، بیشتر اثرگذار خواهد بود. ماسک خیار می تواند سریع ترین روش از بین بردن جای جوش صورت باشد. اگر میخواهید برای درمان جوش صورت خود اقدام کنید، ابتدا باید علت جوش صورت را بشناسید. سعی کنید در طول درمان جوش صورت، تغذیه مناسب داشته باشید؛ از استرس دوری کنید؛ آب فراوان بنوشید و حتی الامکان از لوازم آرایشی و بهداشتی حاوی مواد شیمیایی کمتر استفاده کنید.
علت جوش روی گونه
علت جوش روی گونه بی ارتباط با جوش هایی که روی قسمت های دیگر صورت ایجاد می شود، نیست. شاید بهتر باشد برای درمان جوش صورت، ابتدا دلایل به وجود آمدن آنها را بشناسیم. سپس بهتر می توانیم برای درمان آنها اقدام کنیم. غیر ممکن است شما بدون اینکه بدانید چه چیز یا چه عاملی باعث ایجاد جوش صورت شود، اما بخواهید آن را درمان کنید!!
اولین نکته ای که در مورد علت جوش روی گونه به ذهن می رسد، رعایت نکردن موارد بهداشتی پوست صورت است. این علت، شایع ترین دلیلی است که باعث می شود صورت افراد دچار جوش زدن شود. استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی غیر استاندارد و نامرغوب، دلیل دیگری است که می تواند منجر به جوش های صورت شود. برای درمان جوش صورت می توانید راهکارهای ساده ای را در خانه اجرا کنید. اما اگر جوش های شما دردناک، ملتهب و یا چرکی شود، چاره ای جز مراجعه به پزشک ندارید. در ادامه می خواهیم درباره علت جوش روی گونه و روش های درمانی آن صحبت کنیم. نگاه کوتاهی هم به جوش صورت در سایر قسمت های پوست این ناحیه خواهیم داشت.
علت جوش روی گونه چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟
صورت شما با بالشت و تشک، در تماس است، بنابراین یکی از مهم ترین علت جوش روی گونه می تواند آلوده بودن ملحفه ها باشد. وقتی شما در هر هفته، روکش بالشت و ملحفه تشت خود را بشویید، آلودگی ها از محل خواب شما برطرف می شوند و دیگر دچار جوش های صورت نمی شوید. گزینه دیگر به عنوان علت جوش روی گونه می توانیم به آن اشاره کنیم، عدم استفاده از کرم های ضد آفتاب برای زمانی است که مدت بیشتری را در بیرون از خانه در نور خورشید به سر می برید. اشعه های مضر خورشید به پوست صورت شما نفوذ می کنند و به تدریج می توانند به پوست آسیب برسانند. با استفاده از بهترین کرم ضد آفتاب برای پوست صورت می توانید این عارضه های را کاهش دهید.
عدم استفاده از ابزارهای آرایشی آلوده و کهنه، علت جوش روی گونه است. وقتی می خواهید آرایش کنید، باید برس آرایشی، پد آرایشی، قلم موی آرایشی و لوازم شخصی شما برای رژ گونه حتماً و حتماً تمیز و نو باشند. آلودگی ها می توانند وارد منافذ پوستی شما شوند، آنها را مسدود کنند و بنابراین، پوست شما مستعد جوش خواهد شد.
توصیه های کلی برای درمان جوش صورت
برای درمان جوش صورت که در قسمت های مختلف به وجود آمده اند، چند نکته تکمیلی وجود دارد که در کنار علت جوش روی گونه، در این قسمت به آن اشاره می کنیم. بهتر است این موارد را نیز در نظر داشته باشید:
- به تغذیه خود در طول روز توجه کنید. بهتر است مواد غذایی حساسیت زا را از برنامه غذایی خود حذف کنید. غذاهای چرب با چربی های اشباع را مصرف نکنید. نمک را به مقدار حداقل استفاده کنید.
- در طول روز باید آب فرآوان بنوشید.
- از کرم های ضد آفتاب با عدد SPF 50 و بالاتر استفاده کنید.
- از لوسیون ها و شوینده های ملایم برای صورت خود استفاده کنید.
- بهترین ماسک صورت را برای درمان جوش صورت در خانه تهیه کنید.
- استرس و اضطراب را از زندگی و کار خود دور کنید.
- تکنیک های آرامش دهنده را یاد بگیرید.
- از لوازم آرایشی استاندارد و باکیفیت و ملایم استفاده کنید.
- می توانید با روغن های گیاهی نظیر روغن درخت چای، روغن زیتون، روغن سیاه دانه، روغن نارگیل و … برای ماساژ پوست صورت و درمان جوش صورت استفاده کنید.
خواص آلوئه ورا برای درمان جوش صورت
خواص آلوئه ورا برای درمان جوش صورت شامل خواص کاهش التهاب، رفع چین و چروک و شاداب سازی پوست، درمان آکنه صورت و رفع جای جوش روی صورت است. همه ما با خواص درمانی گیاه آلوئه ورا آشنایی داریم. ژل آلوئه ورا موثرترین روش درمان جوش صورت است که در چند سال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. آلوئه ورا خواص متعددی دارد. ترکیباتی که در این گیاه وجود دارند برای حفظ سلامت پوست مفید هستند. انواع محصولات آرایشی و بهداشتی و محصولات مراقبت از پوست و مو با عصاره آلوئه ورا و فرآورده های مرتبط با آن تولید می شوند. تمام آن ها به نوعی برای شادابی پوست و موها موثر هستند.
یکی از مهمترین خواص آلوئه ورا برای درمان جوش صورت، کاهش التهاب های پوستی است. دلایل زیادی باعث می شود که افراد دچار جوش صورت شوند. آلوئه ورا می تواند یک روش ساده و خانگی برای درمان جوش صورت باشد. وقتی ژل آلوئه ورا را روی صورت خود در محل جوش ها قرار می دهید، التهاب به وجود آمده را کاهش می دهد. جوش های صورت انواع مختلفی دارند. برخی از آنها آنقدر قرمز و ملتهب می شوند که حالت دردناک ایجاد می کنند. استفاده از آلوئه ورا برای درمان جوش صورت در این شرایط می تواند التهاب ها را کاهش دهد و اثرات درد و قرمزی را نیز بهبود ببخشد.
تهیه ماسک آلوئه ورا برای درمان جوش صورت
به واسطه خواص آلوئه ورا برای جوش صورت بسیاری از منابع و متخصصان پوست به استفاده از ماسک آلوئه ورا برای درمان جوش صورت تأکید کردهاند. تهیه این ماسک در خانه چندان دشوار نیست. خواص شگفت انگیز این گیاه سبز و زیبا برای شادابی سلول های پوستی و درمان جای جوش و آکنه قابل توجه است. شما به راحتی می توانید گیاه آلوئه ورا را در خانه استفاده کنید و با آن ماسک تهیه نمایید. خواص آلوئه ورا برای درمان جوش صورت شامل تأمین کردن ویتامین های A و E و C برای پوست است. این ویتامین ها در گروه ترکیبات آنتی اکسیدانی قرار می گیرند، بنابراین سلول های پوستی را در برابر فعالیت های رادیکال های آزاد محافظت می کنند. این رادیکالهای آزاد به پوست آسیب می رسانند و پوست را مستعد به جوش و آکنه می کنند.
درمان جوش صورت در شرایط شدید یا شرایط معمولی با آلوئه ورا امکان پذیر است. این گیاه حالت مرطوب کننده دارد و میتواند بافت ارتجاعی پوست را به حالت اول بازگرداند. خواص آلوئه ورا برای درمان جوش صورت به صورت ماسک آلوئه ورا به سرعت توسط پوست جذب می شود. ماسک آلوئه ورا شامل همان ژل آلوئه ورا است که شما به صورت یک لایه نازک روی پوست خود قرار می دهید. سعی کنید حداقل ۲۰ دقیقه ماسک را روی صورت قرار داده تا اثرگذاری خود را داشته باشند.
برخی از انواع ماسک آلوئه ورا به صورت ترکیبی با گیاهان دارویی یا لیمو یا عسل، شیر و شکر یا چای سبز توصیه شده اند. دستورالعمل تهیه انواع ماسک برای درمان جوش صورت متفاوت است. تمام این روش های درمانی به طور قوی به خواص آلوئه ورا برای درمان جوش صورت اشاره دارند. اگر به سلامت پوست خود اهمیت می دهید نسبت به درمان های خانگی و گیاهی و سالم برنامه ریزی کنید.
بدون دیدگاه